Route zijtak 1B

Deventer-Zwolle: 31 km

Noordenberg-(Broedekerstraat-Noordenbergsingel-Singel)-Noorderplein-Zwolseweg-IJsseldijk (Deventer)-Rijksstraatweg-(Jan Schamhartstraat-Wethouder Dekkerlaan)-Rijksstraatweg-(of: Jan Schamhartstraat-Aaldert Geertsstraat-Hendrik Droststraat-Benedendijk-Rozestraat-Kornet van Limburg Stirumstraat-De Meente)-Rijksstraatweg-(Scherpenzeelseweg-Enkweg-Raalterweg)-Dijk-De Brabantse Wagen-Rijksstraatweg/Het Anem (Olst-Wijhe)-Wijheseweg-Hollewandsweg-Nieuwe Deventerweg-(Ittersumallee-Vrouwenlaan)-Oude Deventerstraatweg-(Reysigerweg-Hanzelaan-fietspad parkeerplaats-Van Karnebeekpassage)-Van Karnebeekstraat-Burg. Van Roijensingel-Van Nahuysplein-Sassenpoort (Zwolle)

Opmerking: De provinciale weg ligt op een dijk en je mag bijna nergens op de weg fietsen. Vrijwel altijd fiets je parallel aan de weg onder aan de dijk. Maar in en bij Wijhe en bij Olst kan zelfs dat niet en moet je een omweg kiezen. In de bebouwde kom van Olst mag je wel op de weg fietsen, maar ik vraag me af of dat wel zo veilig is. Het doorgaande autoverkeer lijkt me niet erg gericht op fietsers. In Olst heb ik daarom ook een omrijroute opgenomen.

Zwolle-Groningen: 96 km

Diezerpoortenplas-Stenen Pijp-Diezerkade-Thomas a Kempisstraat-Meppelerstraatweg-Oude Meppelerweg-Kranenburgweg-Nieuwleusenerdijk-Hermelenweg (Zwolle)-(Lichtmisweg)-Oude Rijksweg-Rijksparallelweg-(Berggiersweg-Slingenberg) (Staphorst)-Werkhorst-Zuideinde-Hoofdstraat-Kruisstraat-Molenstraat-Noordeinde-(Ceintuurbaan)-Steenwijkerstraatweg (Meppel)-Buitenvaart)-Rijksweg (Meppel)-(Trambaanweg)-Rijksweg Noordzijde-Rijksweg (Westerveld)-Rijksweg-Veenhoopsweg-Hoofdweg (Midden-Drenthe)-Hoofdweg-Hoofdvaartsweg-Oude Hoofdvaartsweg-Vaart Z.Z.-Markt-Marktstraat-Brink-Brinkstraat-Nieuwenhuizen-Groningerstraat-Peelo-Asserstraat (Assen)-Asserstraat-Oude Asserstraat-Brinkstraat-Brink-Oude Rijksweg-Groningerstraat (Tynaarlo)-Rijksstraatweg-Verlengde Hereweg-Hereweg-Herebrug (Groningen)

Opmerking: Tussen de oprit van de A32 en de Lokbrug bij Havelte kan je beter het fietspad over de oude trambaan volgen, ook al lag de weg op dit deel aan de overkant van de vaart.

Groningen-Delfzijl: 30 km

Steentilbrug-Damsterdiep-Rijksweg-Oude Rijksweg-Rijksweg (Groningen)-Rijksweg (Loppersum)-Alberdaweg-Westersingel-Bolwerk-Koningstraat-Noordersingel-Solwerderweg-Delfzijlsterweg (Appingedam)-Trekweg-fietspad langs Damsterdiep-(Weg naar den Dam-Jachtlaan-Hogelandsterweg-fietspad)-Rijksweg-Oude Schans (Delfzijl)